torstai 25. huhtikuuta 2013

shampanjaa ja trashionia

Rakastan Helsinkiä niin paljon että olen tatuoinut sen jalkaani, koska täällä tapahtuu. Ja aina joskus jaksan jopa lähteä mukaan niihin tapahtumiin. Kuten nyt vaikka viime lauantaina.

Aamupäivällä treffasin Pariisittareni Korjaamolla samppanjamarkkinoilla. Ystävyytemme alkaa olemaan kovin kuplajuoma -painoitteinen, sillä viime kesänä vierailimme Ranskassa Champagnen alueella, ja kävimme Veuve Clicquotin samppanjatalolla. Myönnetään, että lähdin tuolloin Reimsiin ihan vain ystäväni iloksi, mutta innostuin paikan päällä valtavasti. Samppanjakellarissa käyminen oli todella vaikuttava ja mahtava kokemus, ja kierroksen jälkeen nautittu La Grande Dame parasta, mitä olen koskaan maistanut. 

Korjaamolla oli hyvä meininki. Ruoka- ja juomalipuke maksoi 2,50€ kappale, ja sillä sai maistella puolikkaita samppanjalaseja tai kerätä maistiaisia tarjolla olevilta ravintoloilta ja konditorioilta. Itse parkkeerasin kahdesti Cjokon pisteen eteen, mutta muuten maisteltiin samppanjaa koko rahan, eli parinkymmenen lipukkeen edestä.




Anssi Uusitalon luento, "mikä tekee samppanjasta kuohuviinien kuninkaan". Suurin osa sisällöstä oli jo entuudestaan tuttua Reimsin kierrokselta, mutta oli silti kiva kuulla samat asiat englannin sijaan suomeksi.


Koska ollaan Pariisittaren kanssa tunnettu ala-asteelta saakka, meillä on vankka salaviestittelyn historia. Toiminta elää ja voi hyvin edelleen, joskin on siirtynyt fysiikan tunneilta ja matematiikan vihoista iPhoneen ja samppanjaluennoille.


Paikalla oli myös suomen samppanjakuningatar, Master of Wine
eli Essi "Viivinsisko" Avellan.

Korjaamolta hipsin ystäväni luokse Töölöön ja sieltä Aamukahvilla -blogin Henriikan sekä Outi Pyyn kierrätysmuoti-iltaan Lönkan Fidalle. Tällä kertaa juhlajuomana toimi Laitilan limonaadit ja kolmituntinen vierähti vilkkaasti kierrätyksestä, ekologisesta muodin kulutuksesta ja niistä näistä rupatellen. Tykästyin Outin tyyliin jo kauan sitten Paras aika vuodesta- blogin kautta, ja viime kerralla Varustelekan työpajalla innostuin tyypin aatteista oikein todenteolla. Vaikka pidän itseäni melko valveutuneena mitä tulee kierrätysasioihin, kuulin silti tälläkin kertaa paljon uutta ja ihmeellistä asiaa. Niin, ja paikalla oli myös se supersuloinen, aamukahvilla- Henriikka, jonka postaus tyyli-illasta löytyy täältä


mustaknallinen kaunottareni


aamupäivällä samppanjaa käsinpuhalletuista kristallilaseista, illalla limonaadia kierrätyskupeista!


kierrätyskaunottaria ja kirpparimuotia

Niin, näiden juttujen takia rakastan Helsinkiä. Aina tapahtuu jotain, kun vaan jaksaa lähteä ulos ovesta ja etsiä. Täydellinen lauantai.

4 kommenttia:

  1. Heippa! Viitsisitkö ilmoittaa minulle sen sähköpostiosoitteen, jolla Printic-sovellus on rekisteröity, niin pääsen välittämään tämän tiedon eteenpäin :-) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Paju, mä kommentoinkin jo sun koneelle etten jostain syystä onnistunut siinä rekisteröinnissä alkuunkaan, mutta meille tulee huomenna kylään kaveri jonka pitäis hallita ipuhelimet mua paremmin, joten hoidetaan homma ja kuvat sitten yhdessä kotiin!

      Poista
  2. Olipa taas kiva postaus! :)

    VastaaPoista

jee, sä aiot kommentoida!
tosi kiva ni ei tartte ittekseen höpötellä.